Tüm haftayı kapsayan gazete
Faruk Şüyün

Gastronomi

ÇİVİDEN ÇATALA: Ümit Dereli’nin ilham veren dönüşümü

İnşaatçı bir babanın oğlu, bulaşıkhaneden şefliğe uzanan yolculuğunda Anadolu’nun özünü tabağa taşıyor. Ümit Dereli Sapa’da, geçmişi ve geleceği buluşturarak damakta iz bırakan neşeli lezzetler sunuyor.

Gastronomi

KADIN ELİ, YÖRÜK ATEŞİ: Sezgin Şef’in mutfağı

Fethiye Liberty Lykia Hotel’in şefi Sezgin Söğüt’le sabah kahvesi eşliğinde sohbet ederken hem onun 34 yıllık yolculuğunu hem de yerel malzemeye, doğallığa ve Fethiye’nin ruhuna olan tutkusunu dinledim.

Gastronomi

Pizza aşkına: Salvatore’nin Kadıköy macerası

Napolili Şef Salvatore Cannetiello, ailesinin 140 yıldır sürdürdüğü pizza geleneğini Kadıköy’e taşımış. Hamurla konuşuyor, pizzaya aşk katıyor, “Pizza benim hayatım, başka bir şey yok” diyor.

Edebiyat

Senaryodan sofraya kameradan kitaba: Rıza Sönmez

Oyuncu, yönetmen, senarist ve gastronomi kültürü araştırmacısı Rıza Sönmez yazı masasının başında hayatındaki dönüşümleri, açtığı mekânları, projelerini, objelerini, üzerinde çalıştığı kitapları tek tek anlattı.