Tüm haftayı kapsayan gazete
Gastronomi

Gastronomi

İtalyan mutfağının büyüsü İstanbul’da canlandı

Barilla, “Al Dente Yaz Akşamları” temalı özel davetiyle Dünya Lazanya Günü’nü kutladı. Türkiye’de uzun yıllardır yaşayan ve İtalyan mutfağının usta isimlerinden Şef Claudio Chinali, katılımcılara unutulmaz bir gastronomik şölen sunarken sorularımızı yanıtladı.

Gastronomi

İstanbul bana ilham veriyor

Shangri-La Bosphorus Istanbul, 17 Ağustos tarihine kadar ödüllü restoranı Shang Palace’ta, Shangri-La Taipei’nin Executive Şefi Liew Chin Fei’yi ağırlıyor. Liew, “İstanbul farklı kültürlerin iç içe geçtiği çok katmanlı, büyüleyici bir şehir” diyor.

Gastronomi

Yazın tadında yeni duraklar

Yeni mekanlar, yeni lezzetler, yeni hikâyeler… Her biri bu zorlu zamanlarda biraz olsun tadımızı yerine getiriyor. Ben de kendi izlediğim rotadan birkaç durak paylaşmak istedim.

Gastronomi

Lüks konaklamada yeni aşama

Göz dolduran mimarisi, üst düzey hizmet anlayışı ve zengin restoranlarıyla Belek’te açılan Regnum The Crown, lüks tatil deneyiminin çıtasını epeyce yükseltiyor.

Gastronomi

Her tabağa aynı tutkuyla yaklaşıyoruz

Türk gastronomisinin köklerinden ilham alan Amaya İstanbul, yenilenen menüsü ve konseptiyle şehre yeni bir soluk getirdi. Sunum ve lezzet dengesini çok iyi yakalayan Şef Volkan Özkur, “Her detayda aynı özen, aynı enerji var” diyor.

Gastronomi

Her yemeğin bir hikayesi olmalı

Ege Denizi’nin maviliklerine uzanan mutfağı, dingin atmosferi, mikro-lokal üreticilerle kurduğu iş birliği ve bitki temelli çalışmalarıyla Malva, Bodrum’un florasını tabaklarına yansıtıyor. İki yıl üst üste Michelin Rehberi’nde yer alan restoranı Malva Head Chef’i Gürkan Tümsek anlattı.

Gastronomi

Küçük detaylar büyük fark yaratır

Akdeniz mutfağının sofistike örneklerini sunan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki yeni adresinde etkileyici bir gastronomi deneyimine çağırıyor. Kurucu Yücel Özalp “Biz bu işe ilk günden beri kaliteyi ön planda tutarak girdik” diyor.

Gastronomi

Bisiklet arası kahve molası

Lezzetli kahveler, sağlıklı atıştırmalıklar ve bisiklet tutkusu… Bu üçü Stride Bike N Coffee’de bir araya geldi… Anadolu Yakası’nda hizmet vermeye başlayan kafe, bir kahve fiyatına kiralama imkanı sunduğu bisikleti, yaşama dahil ediyor.

Gastronomi

Gıda politiktir

Latin Amerika’nın en iyi kadın şefi seçilen, dünya gastronomi sahnesinin öne çıkan isimlerinden Manu Buffara, İstanbul’da lezzet şöleni yaşattı. Mutfağına konuk olduğumuz ünlü şef, geleceğin sürdürülebilir mutfakta olduğunun altını çiziyor…

Gastronomi

TARİH VE LEZZETİN BULUŞMASI

İstanbul’un gastronomi sahnesine yeni bir soluk geldi: Hotel Komana Binbirdirek’in açılışıyla birlikte Sentez Restaurant, şehrin lezzet haritasına eklendi. Mekân, her tabakta, geçmişten gelen gastronomi geleneklerini modern dokunuşlarla buluşturuyor.

Gastronomi

Yemeklerde denge, saflık, saygı ararım

Michelin yıldızlı şef Alfredo Russo iş birliğiyle yaratılan ORO by Alfredo Russo, misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Görkemli mutfağına konuk olduğumuz şefin Türk mutfağındaki favorisi ise mantı!

Gastronomi

Gastronominin 2025 trendleri

Unilever Food Solutions(UFS), ‘Geleceğin Menü Trend Raporu 2025’i yayımladı. Sektörün öncü isimlerinin liderliğinde hazırlanan ve ‘Harekete Geçiren Lezzetler’ temalı raporda dört trend öne çıkıyor.

Gastronomi

Duygusu olan tabaklar peşindeyim

Mimari yapısı ve bütünselliği ile dikkat çeken Pantheon, Akdeniz ruhunu yansıtan yeni menüsünü sunmaya başladı. Şef Emir Kaan, “Her tabakta ferahlık ve dengeyi ön planda tutmaya çalıştık” diyor.

Gastronomi

Tay mutfağı farklı tatların patlaması gibi

Vakko L’Atelier’in, ‘Guest Chef Dinner’ serisiyle başlattığı lezzet yolculuğunun ilk konuğu olan Michelin yıldızlı Şef Tam Chudaree Debhakam ile yıldıza giden yolu konuştuk.

Gastronomi

Hafızada iz bırakan tabaklar

Modern Türk mutfağını Mezopotamya’nın kadim reçeteleriyle harmanlayan şef Gökberk Özbay, Roof Mezzepotamia’daki yolculuğuna devam ediyor.