Tüm haftayı kapsayan gazete
Gastronomi

Gastronomi

Her tabağa aynı tutkuyla yaklaşıyoruz

Türk gastronomisinin köklerinden ilham alan Amaya İstanbul, yenilenen menüsü ve konseptiyle şehre yeni bir soluk getirdi. Sunum ve lezzet dengesini çok iyi yakalayan Şef Volkan Özkur, “Her detayda aynı özen, aynı enerji var” diyor.

Gastronomi

Her yemeğin bir hikayesi olmalı

Ege Denizi’nin maviliklerine uzanan mutfağı, dingin atmosferi, mikro-lokal üreticilerle kurduğu iş birliği ve bitki temelli çalışmalarıyla Malva, Bodrum’un florasını tabaklarına yansıtıyor. İki yıl üst üste Michelin Rehberi’nde yer alan restoranı Malva Head Chef’i Gürkan Tümsek anlattı.

Gastronomi

Küçük detaylar büyük fark yaratır

Akdeniz mutfağının sofistike örneklerini sunan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki yeni adresinde etkileyici bir gastronomi deneyimine çağırıyor. Kurucu Yücel Özalp “Biz bu işe ilk günden beri kaliteyi ön planda tutarak girdik” diyor.

Gastronomi

Bisiklet arası kahve molası

Lezzetli kahveler, sağlıklı atıştırmalıklar ve bisiklet tutkusu… Bu üçü Stride Bike N Coffee’de bir araya geldi… Anadolu Yakası’nda hizmet vermeye başlayan kafe, bir kahve fiyatına kiralama imkanı sunduğu bisikleti, yaşama dahil ediyor.

Gastronomi

Gıda politiktir

Latin Amerika’nın en iyi kadın şefi seçilen, dünya gastronomi sahnesinin öne çıkan isimlerinden Manu Buffara, İstanbul’da lezzet şöleni yaşattı. Mutfağına konuk olduğumuz ünlü şef, geleceğin sürdürülebilir mutfakta olduğunun altını çiziyor…

Gastronomi

TARİH VE LEZZETİN BULUŞMASI

İstanbul’un gastronomi sahnesine yeni bir soluk geldi: Hotel Komana Binbirdirek’in açılışıyla birlikte Sentez Restaurant, şehrin lezzet haritasına eklendi. Mekân, her tabakta, geçmişten gelen gastronomi geleneklerini modern dokunuşlarla buluşturuyor.

Gastronomi

Yemeklerde denge, saflık, saygı ararım

Michelin yıldızlı şef Alfredo Russo iş birliğiyle yaratılan ORO by Alfredo Russo, misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Görkemli mutfağına konuk olduğumuz şefin Türk mutfağındaki favorisi ise mantı!

Gastronomi

Gastronominin 2025 trendleri

Unilever Food Solutions(UFS), ‘Geleceğin Menü Trend Raporu 2025’i yayımladı. Sektörün öncü isimlerinin liderliğinde hazırlanan ve ‘Harekete Geçiren Lezzetler’ temalı raporda dört trend öne çıkıyor.

Gastronomi

Duygusu olan tabaklar peşindeyim

Mimari yapısı ve bütünselliği ile dikkat çeken Pantheon, Akdeniz ruhunu yansıtan yeni menüsünü sunmaya başladı. Şef Emir Kaan, “Her tabakta ferahlık ve dengeyi ön planda tutmaya çalıştık” diyor.

Gastronomi

Tay mutfağı farklı tatların patlaması gibi

Vakko L’Atelier’in, ‘Guest Chef Dinner’ serisiyle başlattığı lezzet yolculuğunun ilk konuğu olan Michelin yıldızlı Şef Tam Chudaree Debhakam ile yıldıza giden yolu konuştuk.

Gastronomi

Hafızada iz bırakan tabaklar

Modern Türk mutfağını Mezopotamya’nın kadim reçeteleriyle harmanlayan şef Gökberk Özbay, Roof Mezzepotamia’daki yolculuğuna devam ediyor.

Gastronomi

ÇİVİDEN ÇATALA: Ümit Dereli’nin ilham veren dönüşümü

İnşaatçı bir babanın oğlu, bulaşıkhaneden şefliğe uzanan yolculuğunda Anadolu’nun özünü tabağa taşıyor. Ümit Dereli Sapa’da, geçmişi ve geleceği buluşturarak damakta iz bırakan neşeli lezzetler sunuyor.

Gastronomi

Lezzet ve kültürel miras enginarda buluştu

11’inci Uluslararası Urla Enginar Festivali geçen hafta, sürdürülebilirlik, tarım ve gastronomi eksenindeki etkinlikleriyle kültürel miras ve yerel kalkınma açısından ilham vericiydi.

Gastronomi

KADIN ELİ, YÖRÜK ATEŞİ: Sezgin Şef’in mutfağı

Fethiye Liberty Lykia Hotel’in şefi Sezgin Söğüt’le sabah kahvesi eşliğinde sohbet ederken hem onun 34 yıllık yolculuğunu hem de yerel malzemeye, doğallığa ve Fethiye’nin ruhuna olan tutkusunu dinledim.

Gastronomi

İstanbul’da yeni bir İtalyan şıklığı

Tabaklarında Akdeniz esintisini bolca hissettiren Limoré, sadece lezzetleriyle değil sıfır atığı destekleyen tabaklarıyla da dikkat çekiyor. The Ritz-Carlton, Istanbul’un içerisinde yer alan mekan için Executive Şef Andrea Cetani, “İtalyan bir annenin mutfağını tadabileceğiniz özel bir restoran” diyor.