Tüm haftayı kapsayan gazete
Gastronomi

Gastronomi

Hafızada iz bırakan tabaklar

Modern Türk mutfağını Mezopotamya’nın kadim reçeteleriyle harmanlayan şef Gökberk Özbay, Roof Mezzepotamia’daki yolculuğuna devam ediyor.

Gastronomi

ÇİVİDEN ÇATALA: Ümit Dereli’nin ilham veren dönüşümü

İnşaatçı bir babanın oğlu, bulaşıkhaneden şefliğe uzanan yolculuğunda Anadolu’nun özünü tabağa taşıyor. Ümit Dereli Sapa’da, geçmişi ve geleceği buluşturarak damakta iz bırakan neşeli lezzetler sunuyor.

Gastronomi

Lezzet ve kültürel miras enginarda buluştu

11’inci Uluslararası Urla Enginar Festivali geçen hafta, sürdürülebilirlik, tarım ve gastronomi eksenindeki etkinlikleriyle kültürel miras ve yerel kalkınma açısından ilham vericiydi.

Gastronomi

KADIN ELİ, YÖRÜK ATEŞİ: Sezgin Şef’in mutfağı

Fethiye Liberty Lykia Hotel’in şefi Sezgin Söğüt’le sabah kahvesi eşliğinde sohbet ederken hem onun 34 yıllık yolculuğunu hem de yerel malzemeye, doğallığa ve Fethiye’nin ruhuna olan tutkusunu dinledim.

Gastronomi

İstanbul’da yeni bir İtalyan şıklığı

Tabaklarında Akdeniz esintisini bolca hissettiren Limoré, sadece lezzetleriyle değil sıfır atığı destekleyen tabaklarıyla da dikkat çekiyor. The Ritz-Carlton, Istanbul’un içerisinde yer alan mekan için Executive Şef Andrea Cetani, “İtalyan bir annenin mutfağını tadabileceğiniz özel bir restoran” diyor.

Gastronomi

Amacımız sektöre yeni liderler yetiştirmek

BigChefs, sektörde öncü ve ilham veren marka olma misyonuyla Academy BigChefs adlı yeni bir oluşuma imza attı. CEO Altan Kosova “Ücretsiz ve istihdam garantili bir eğitim vereceğiz” diyor.

Gastronomi

Pizza aşkına: Salvatore’nin Kadıköy macerası

Napolili Şef Salvatore Cannetiello, ailesinin 140 yıldır sürdürdüğü pizza geleneğini Kadıköy’e taşımış. Hamurla konuşuyor, pizzaya aşk katıyor, “Pizza benim hayatım, başka bir şey yok” diyor.

Gastronomi

1817’den bugüne uzanan lezzet öyküsü

İtalya’nın en saygın pastanelerinden COVA, İstinye Park’ta misafirlerini ağırlamaya başladı. Şef Barış Torcu, “COVA’da ürünlerin lezzeti, kalitesi ve sunumu en üst seviyeye ulaşmadan asla misafirlerin deneyimine sunulmaz” diyor.

Gastronomi

Kahve tutkusunun peşinde bir hayat

Cenk Girginol’un Kahve Topraktan Fincana, Kahve Fincandan Lezzete ve Ahde Vefa (Bir Türk Kahvesi Hikâyesi) isimli kitapları toplamda 85 binin üzerinde tiraja ulaşmış, uluslararası 11 ödül almışlar.

Gastronomi

Felsefem doğru usulde, kararında lezzetli yemek

HaNi, iki yılı aşkın bir süredir Bağdat Caddesi’nde konuklarını ağırlayan bir şef restoranı. Mekân, Şef Alp Çekici’nin taze, sade, lezzetli yemeklerinden oluşan menüsü ve keyifli ortamıyla öne çıkıyor.

Gastronomi

Michelin’i kendimize uyduruyoruz

O, gastronomi dünyasının gözde şeflerinden biri. Murat Bozok, uluslararası mutfak dünyasına özgü birikimini lezzet serüvenini ve sektörün gelecek öngörülerini Hafta’ya anlattı: “Bu şan, şöhret, para, hava için yapılacak bir meslek değil…”

Gastronomi

Türk mutfağının zenginliği kafa karışıklığına yol açıyor

2020’de MasterChef kupasını kaldıran Serhat Doğramacı büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Michelin Tavsiye Listesi, Michelin Genç Şef Ödülü ve Michelin Yeşil Yıldızını kazanan genç şef, Mezra Yalıkavak adlı restoranıyla gastronomi sahnesinde adından söz ettirmeyi sürdürüyor… “İyi bir hikayesi olan yemek, bir lokmada tüm empatiyi yaşatabilir.” diyor…

Gastronomi

İnsanlar değişebilir mi?

Acı, zorludur. Ancak insanı harekete geçiren en güçlü tetikleyicidir. Konfor alanının ötesine geçmek için kapı ardına kadar açık… Artık değişim zamanı…

Gastronomi

Gelenekten geleceğe lezzet köprüsü peşinde

Taşfed Başkanı Bayram Özrek, geleneksel lezzetleri koruma tutkusunu, genç şeflere verdikleri desteği, gastronomi kültürümüzü kayıt altına alma uğraşlarını, mutfağımızın geleceğine dair umutlarını anlatıyor.