Tüm haftayı kapsayan gazete
Gastronomi

Beyoğlu yine yeniden!

Yılbaşı yaklaşırken İstanbul’un gastronomi sahnesi yeniden hareketlendi. Beyoğlu başta olmak üzere kentin farklı noktaları, enerjisi yükselen restoranlar, meyhaneler ve yeni konseptlerle dolup taşıyor.

Duyusal, bilinçli ve hikâyeli…

Puratos küresel tüketici verilerini analiz ederek 2026’da gastronomide dokunun, iyi hissetmenin ve anlamlı hikâyelerin ön plana çıkacağını ortaya koydu.

Gastromasa'da çizilen vizyon

Bu yıl, ‘Stories of 10 Years-10 Yılın Hikâyeleri’ temasıyla, dünyaca ünlü şef ve markayı İstanbul’da buluşturan Gastromasa etkinliğinden 3’lü şef buluşmalarına kadar… Gastronomi dünyasının nabzını tuttuk.

Sonbaharla gelen lezzet dalgası

Gastronomi sahnesi yeniden canlandı; yeni menüler, yatırımlar ve gastroekonomi tartışmalarıyla dopdolu bir sezon bizi bekliyor.

Meze bir başlangıç değil, bir anlatım biçimi

Akdeniz’in samimiyetini, Anadolu’nun bereketini ve sofranın birleştirici gücünü merkeze alan Uluslararası Meze Festivali, bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan şefleri Akra Antalya’da buluşturuyor. Festivalin ruhunu anlatan Executive Chef Baykaner Gönen, “Meze küçük bir tabakta büyük hikâyeler anlatır. Biz bu hikâyeleri sofralarda birleştiriyoruz” diyor.

18’inde matcha devrimi yaptı

Japon granit değirmen, dökme demir kazan ve kusursuz ritüeller… RYO, matcha’yı deneyimlenecek bir şeye dönüştürüyor. Üstelik bunu yapan henüz 18 yaşında…

Felsefeli çiftlikte siyah peynir ürettiler

Tarımı organik yapıyorlar. Bu, onlar için bir inanç meselesi. Keza hayvancılığı da öyle... Hacim olarak büyüme gibi dertleri de yok. Buna takılmak felsefeleri ile çelişiyor. Sebzesi, baharatı, zeytinyağı bir tarafa çeşit çeşit peynirleri var. Hatta, siyah peynir bile… Şimdi sizi bir ‘saygı’ vahasına, felsefesi olan bir çiftliğe götürüyorum.

Bu şehrin gastronomi mirası ilham verici

Peru’dan İstanbul’a uzanan bir lezzet yolculuğu... Nobu Afrika ve Orta Doğu Bölgesi Kurumsal Şefi Damien Duviau, misafirlerine üç gün boyunca özel bir menü sunacak.

En büyük zorluk yarattıklarımı tadamamak

Dubai’de bir gastronomi devrimi: Türk girişimci Ahmet Oytun Çakır’ın imzasını taşıyan WOOHOO… Yapay zeka şefi Aiman’ın imza yemekleriyle müşterileriyle buluşmaya hazırlanan mekan, lezzet ve teknolojiyi buluşturuyor.

Müzede sanat tabakta İstanbul

İstanbul Modern’in kalbindeki Restoran Modern, geleneksel tatları çağdaş tekniklerle yorumlarken sanatı da menüsüne katıyor. Şef Tuğçe Mirza’nın önderliğinde hazırlanan menü, hem göze hem damağa hitap eden bir İstanbul yorumu sunuyor.

Vadinin lezzet dili

Kapadokya’nın volkanik toprağı, vadileri ve mağara mimarisi… Museum Hotel’in restoranı Lil’a, bu coğrafyanın ruhunu tabakta ve bardakta yeniden kuruyor. Executive Chef Saygın Sesli ile kurucu–Tolga Tosun, restoranın “Topraktan masaya” vizyonunu anlattı.

Mikro tabaklarla açlık oyunları

Gastronomi dünyasında yeni bir dönem başlıyor: Fine dining restoranlardan günlük hayatımıza yayılan küçük porsiyon trendi, hem zayıflama ilaçlarının etkisiyle hem de ekonomik baskılarla yeniden şekillendi. Peki, ülkemiz buna hazır mı?

Mekânın sırrı uyumda

İyi yemek tek başına yetmez; ambiyans, hizmet anlayışı ve uyum bir araya geldiğinde mekânlar gerçek ruhunu bulur.

Şehirden doğaya kaçış

İstanbul’daki şehirli duruşunu Ayvacık’ın doğal ritmine adapte eden Mabou, Simurg Inn ile beraber yerelden beslenen yeni mutfağıyla sürdürülebilir gastronomiye yatırım yapıyor.

İtalyan mutfağının büyüsü İstanbul’da canlandı

Barilla, “Al Dente Yaz Akşamları” temalı özel davetiyle Dünya Lazanya Günü’nü kutladı. Türkiye’de uzun yıllardır yaşayan ve İtalyan mutfağının usta isimlerinden Şef Claudio Chinali, katılımcılara unutulmaz bir gastronomik şölen sunarken sorularımızı yanıtladı.