Tüm haftayı kapsayan gazete
Hafta

Stil

Asil siyahların gücü

Yazın güneşli günlerine rağmen siyah, asaleti ve sofistikeliğiyle bu sezonun en dikkat çeken trendi haline geldi. Podyumlardan sokaklara uzanan bu etkileyici akımı keşfedin.

Kültür Sanat

Magentodon’un renkli dünyası

Mizahı görselle, gerçekliği kurgu ile harmanlayan Melih Özbek, nam-ı diğer Magentodon, sosyal medyada günün konusu. İçerikleriyle dijital mizahın özgün seslerinden biri haline gelen Özbek’le içerik üretim süreci, yapay zekâ, popüler kültür üzerine…

Stil

Siyasetin ‘jean’sel savaşları

Bir garip çekişme: Dev markalar, yeni kampanyalarıyla siyasetçileri moda arenasında nasıl çarpıştırıyor? Jean davasında Cumhuriyetçiler Demokratlara, Sydney’in ‘genleri’ Beyoncé’nin kıvrımlarına karşı…

Manşet

Sanat satmak için değil dokunmak için var

Oyunculuk, yönetmenlik, şarkıcılık ve radyo programcılığıyla çok yönlü bir sanat yolculuğu… Annesi Leyla Pınar, büyük amcası Selahattin Pınar ama en çok da kendi sesinin izinde bir sanatçı… Barok Derneği başkanlığı, tango konserleri ve radyoya uzanan üretim evreninde Ali Pınar’la çok yönlülük ve sanatı konuştuk.

Ekran

Kayıp çocuklar kabuslar ve sırlar

Zach Cregger, Barbarian ile yakaladığı çıkışı bu kez sinemada daha iddialı bir hikâyeyle sürdürüyor. Weapons, izleyiciyi kaybolan çocukların peşinde karanlık ve giderek artan bir gerilimin içine taşıyor.

Kültür Sanat

Taşların altında yatan uygarlık

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Laodikeia yeniden hayat buluyor. Kenti ayağa kaldıracak projenin başındaki Prof. Dr. Celal Şimşek’le antik kalıntıları gezdik ve geçmişe yolculuk yaptık.

Gastronomi

İtalyan mutfağının büyüsü İstanbul’da canlandı

Barilla, “Al Dente Yaz Akşamları” temalı özel davetiyle Dünya Lazanya Günü’nü kutladı. Türkiye’de uzun yıllardır yaşayan ve İtalyan mutfağının usta isimlerinden Şef Claudio Chinali, katılımcılara unutulmaz bir gastronomik şölen sunarken sorularımızı yanıtladı.

Fikir

“Aslında en büyük rakibim…”

Hayat boyunca çoğu zaman kendimizi akışa bırakmakta zorlanıyoruz, zihnimizin yaşamda kalmak uğruna ürettiği korkulara, kıyaslamalara yenik düşüyoruz.

Gastronomi

İstanbul bana ilham veriyor

Shangri-La Bosphorus Istanbul, 17 Ağustos tarihine kadar ödüllü restoranı Shang Palace’ta, Shangri-La Taipei’nin Executive Şefi Liew Chin Fei’yi ağırlıyor. Liew, “İstanbul farklı kültürlerin iç içe geçtiği çok katmanlı, büyüleyici bir şehir” diyor.