Manşet
Yazılmamış tarihin kaydını tutuyorum
Ahmet Güneştekin’in Roma’daki sergisi, yalnızca geçmişin değil, bugünün de tanıklığını üstleniyor. İtalya’da bir araya geldiğimiz sanatçı, “Geçmişin tahakküm biçimlerini çözümlemeden, bugünü anlayamaz, yarına dair bir rota çizemezsiniz” diyor.
Gastronomi
İstanbul’daki şehirli duruşunu Ayvacık’ın doğal ritmine adapte eden Mabou, Simurg Inn ile beraber yerelden beslenen yeni mutfağıyla sürdürülebilir gastronomiye yatırım yapıyor.
Gastronomi
Shangri-La Bosphorus Istanbul, 17 Ağustos tarihine kadar ödüllü restoranı Shang Palace’ta, Shangri-La Taipei’nin Executive Şefi Liew Chin Fei’yi ağırlıyor. Liew, “İstanbul farklı kültürlerin iç içe geçtiği çok katmanlı, büyüleyici bir şehir” diyor.
Gastronomi
Göz dolduran mimarisi, üst düzey hizmet anlayışı ve zengin restoranlarıyla Belek’te açılan Regnum The Crown, lüks tatil deneyiminin çıtasını epeyce yükseltiyor.
Gastronomi
Her tabağa aynı tutkuyla yaklaşıyoruz
Türk gastronomisinin köklerinden ilham alan Amaya İstanbul, yenilenen menüsü ve konseptiyle şehre yeni bir soluk getirdi. Sunum ve lezzet dengesini çok iyi yakalayan Şef Volkan Özkur, “Her detayda aynı özen, aynı enerji var” diyor.
Gastronomi
Küçük detaylar büyük fark yaratır
Akdeniz mutfağının sofistike örneklerini sunan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki yeni adresinde etkileyici bir gastronomi deneyimine çağırıyor. Kurucu Yücel Özalp “Biz bu işe ilk günden beri kaliteyi ön planda tutarak girdik” diyor.
Gastronomi
Unilever Food Solutions(UFS), ‘Geleceğin Menü Trend Raporu 2025’i yayımladı. Sektörün öncü isimlerinin liderliğinde hazırlanan ve ‘Harekete Geçiren Lezzetler’ temalı raporda dört trend öne çıkıyor.
Gastronomi
Duygusu olan tabaklar peşindeyim
Mimari yapısı ve bütünselliği ile dikkat çeken Pantheon, Akdeniz ruhunu yansıtan yeni menüsünü sunmaya başladı. Şef Emir Kaan, “Her tabakta ferahlık ve dengeyi ön planda tutmaya çalıştık” diyor.
Söyleşi
Sanayi atıkları sanat eserine dönüşüyor
“Sanayiden Sanata” projesi; sürdürülebilir yaşama, TAİDER ile İTÜ öğrencilerinin iş birliğinde dikkat çekiyor. Proje, aile işletmelerinin üretim atıklarının sanat eserine dönüşümünü destekliyor.
Gastronomi
Lezzet ve kültürel miras enginarda buluştu
11’inci Uluslararası Urla Enginar Festivali geçen hafta, sürdürülebilirlik, tarım ve gastronomi eksenindeki etkinlikleriyle kültürel miras ve yerel kalkınma açısından ilham vericiydi.
Gastronomi
Amacımız sektöre yeni liderler yetiştirmek
BigChefs, sektörde öncü ve ilham veren marka olma misyonuyla Academy BigChefs adlı yeni bir oluşuma imza attı. CEO Altan Kosova “Ücretsiz ve istihdam garantili bir eğitim vereceğiz” diyor.
Gastronomi
1817’den bugüne uzanan lezzet öyküsü
İtalya’nın en saygın pastanelerinden COVA, İstinye Park’ta misafirlerini ağırlamaya başladı. Şef Barış Torcu, “COVA’da ürünlerin lezzeti, kalitesi ve sunumu en üst seviyeye ulaşmadan asla misafirlerin deneyimine sunulmaz” diyor.