Edebiyat
İnsanların hayatta kalma yeteneğine hayranım
Isabel Allende’nin Maya’nın Günlüğü romanı, hafızanın derinliklerinden süzülen bir iyileşme hikâyesi. “Bu romanı acıyla değil, umutla yazdım” diyen yazar, kişisel kayıplarını sonsuzluğa dönüştürüyor.
Gastronomi
Medeniyetler arasında köprü kuran tatlar
Cafe Marmara, kök sebzelerden global dokunuşlara uzanan yalın ama karakterli tarifleriyle kış sezonuna taze bir gastronomik yorum getiriyor. Sezonun yeni lezzetlerini konuştuğumuz The Marmara Group Executive Şefi Tolga Özkaya, “Odağımız, dünya lezzetlerini İstanbul’a uyarlamak” diyor.
Gastronomi
İtalyan reçeteleriyle Boğaz’da kış sofrası
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un İtalyan restoranı Bellini, Giovanni Vaccaro’nun önderliğinde yeni bir menüyle sezona giriyor. İtalya’nın derin tatları, İstanbul’un büyüleyici dokusuyla yeniden yorumlanıyor.
Gastronomi
Duyusal, bilinçli ve hikâyeli…
Puratos küresel tüketici verilerini analiz ederek 2026’da gastronomide dokunun, iyi hissetmenin ve anlamlı hikâyelerin ön plana çıkacağını ortaya koydu.
Sahne
Kripto dünyasından sanat ekosistemine
Paribu’nun sanat vizyonunu ve hayata geçirdiği yeni kültür-sanat platformu Paribu Art’ı CEO Yasin Oral anlatıyor: “Paribu Art; birlikte düşünen, hayal eden ve üreten herkes için bir buluşma noktası.”
Gastronomi
Meze bir başlangıç değil, bir anlatım biçimi
Akdeniz’in samimiyetini, Anadolu’nun bereketini ve sofranın birleştirici gücünü merkeze alan Uluslararası Meze Festivali, bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan şefleri Akra Antalya’da buluşturuyor. Festivalin ruhunu anlatan Executive Chef Baykaner Gönen, “Meze küçük bir tabakta büyük hikâyeler anlatır. Biz bu hikâyeleri sofralarda birleştiriyoruz” diyor.
Gastronomi
Japon granit değirmen, dökme demir kazan ve kusursuz ritüeller… RYO, matcha’yı deneyimlenecek bir şeye dönüştürüyor. Üstelik bunu yapan henüz 18 yaşında…
Kültür Sanat
Mercedes-Benz, İstanbul Modern ile kurduğu yeni iş birliğiyle, kültürel mirasa yatırım yapıyor; sanatı yalnızca desteklemekle kalmayıp deneyimletmeyi hedefliyor.
Gastronomi
Bu şehrin gastronomi mirası ilham verici
Peru’dan İstanbul’a uzanan bir lezzet yolculuğu... Nobu Afrika ve Orta Doğu Bölgesi Kurumsal Şefi Damien Duviau, misafirlerine üç gün boyunca özel bir menü sunacak.
Gastronomi
İstanbul Modern’in kalbindeki Restoran Modern, geleneksel tatları çağdaş tekniklerle yorumlarken sanatı da menüsüne katıyor. Şef Tuğçe Mirza’nın önderliğinde hazırlanan menü, hem göze hem damağa hitap eden bir İstanbul yorumu sunuyor.
Manşet
Yazılmamış tarihin kaydını tutuyorum
Ahmet Güneştekin’in Roma’daki sergisi, yalnızca geçmişin değil, bugünün de tanıklığını üstleniyor. İtalya’da bir araya geldiğimiz sanatçı, “Geçmişin tahakküm biçimlerini çözümlemeden, bugünü anlayamaz, yarına dair bir rota çizemezsiniz” diyor.
Gastronomi
İstanbul’daki şehirli duruşunu Ayvacık’ın doğal ritmine adapte eden Mabou, Simurg Inn ile beraber yerelden beslenen yeni mutfağıyla sürdürülebilir gastronomiye yatırım yapıyor.
Gastronomi
Shangri-La Bosphorus Istanbul, 17 Ağustos tarihine kadar ödüllü restoranı Shang Palace’ta, Shangri-La Taipei’nin Executive Şefi Liew Chin Fei’yi ağırlıyor. Liew, “İstanbul farklı kültürlerin iç içe geçtiği çok katmanlı, büyüleyici bir şehir” diyor.
Gastronomi
Göz dolduran mimarisi, üst düzey hizmet anlayışı ve zengin restoranlarıyla Belek’te açılan Regnum The Crown, lüks tatil deneyiminin çıtasını epeyce yükseltiyor.
Gastronomi
Her tabağa aynı tutkuyla yaklaşıyoruz
Türk gastronomisinin köklerinden ilham alan Amaya İstanbul, yenilenen menüsü ve konseptiyle şehre yeni bir soluk getirdi. Sunum ve lezzet dengesini çok iyi yakalayan Şef Volkan Özkur, “Her detayda aynı özen, aynı enerji var” diyor.
Gastronomi
Küçük detaylar büyük fark yaratır
Akdeniz mutfağının sofistike örneklerini sunan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki yeni adresinde etkileyici bir gastronomi deneyimine çağırıyor. Kurucu Yücel Özalp “Biz bu işe ilk günden beri kaliteyi ön planda tutarak girdik” diyor.
Gastronomi
Unilever Food Solutions(UFS), ‘Geleceğin Menü Trend Raporu 2025’i yayımladı. Sektörün öncü isimlerinin liderliğinde hazırlanan ve ‘Harekete Geçiren Lezzetler’ temalı raporda dört trend öne çıkıyor.
Gastronomi
Duygusu olan tabaklar peşindeyim
Mimari yapısı ve bütünselliği ile dikkat çeken Pantheon, Akdeniz ruhunu yansıtan yeni menüsünü sunmaya başladı. Şef Emir Kaan, “Her tabakta ferahlık ve dengeyi ön planda tutmaya çalıştık” diyor.
Söyleşi
Sanayi atıkları sanat eserine dönüşüyor
“Sanayiden Sanata” projesi; sürdürülebilir yaşama, TAİDER ile İTÜ öğrencilerinin iş birliğinde dikkat çekiyor. Proje, aile işletmelerinin üretim atıklarının sanat eserine dönüşümünü destekliyor.
Gastronomi
Lezzet ve kültürel miras enginarda buluştu
11’inci Uluslararası Urla Enginar Festivali geçen hafta, sürdürülebilirlik, tarım ve gastronomi eksenindeki etkinlikleriyle kültürel miras ve yerel kalkınma açısından ilham vericiydi.