Tüm haftayı kapsayan gazete
Deniz Burak Bayrak

Gastronomi

Meze bir başlangıç değil, bir anlatım biçimi

Akdeniz’in samimiyetini, Anadolu’nun bereketini ve sofranın birleştirici gücünü merkeze alan Uluslararası Meze Festivali, bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan şefleri Akra Antalya’da buluşturuyor. Festivalin ruhunu anlatan Executive Chef Baykaner Gönen, “Meze küçük bir tabakta büyük hikâyeler anlatır. Biz bu hikâyeleri sofralarda birleştiriyoruz” diyor.

Gastronomi

18’inde matcha devrimi yaptı

Japon granit değirmen, dökme demir kazan ve kusursuz ritüeller… RYO, matcha’yı deneyimlenecek bir şeye dönüştürüyor. Üstelik bunu yapan henüz 18 yaşında…

Kültür Sanat

Sanatla yol alan iş birliği

Mercedes-Benz, İstanbul Modern ile kurduğu yeni iş birliğiyle, kültürel mirasa yatırım yapıyor; sanatı yalnızca desteklemekle kalmayıp deneyimletmeyi hedefliyor.

Gastronomi

Bu şehrin gastronomi mirası ilham verici

Peru’dan İstanbul’a uzanan bir lezzet yolculuğu... Nobu Afrika ve Orta Doğu Bölgesi Kurumsal Şefi Damien Duviau, misafirlerine üç gün boyunca özel bir menü sunacak.

Gastronomi

Müzede sanat tabakta İstanbul

İstanbul Modern’in kalbindeki Restoran Modern, geleneksel tatları çağdaş tekniklerle yorumlarken sanatı da menüsüne katıyor. Şef Tuğçe Mirza’nın önderliğinde hazırlanan menü, hem göze hem damağa hitap eden bir İstanbul yorumu sunuyor.

Manşet

Yazılmamış tarihin kaydını tutuyorum

Ahmet Güneştekin’in Roma’daki sergisi, yalnızca geçmişin değil, bugünün de tanıklığını üstleniyor. İtalya’da bir araya geldiğimiz sanatçı, “Geçmişin tahakküm biçimlerini çözümlemeden, bugünü anlayamaz, yarına dair bir rota çizemezsiniz” diyor.

Gastronomi

Şehirden doğaya kaçış

İstanbul’daki şehirli duruşunu Ayvacık’ın doğal ritmine adapte eden Mabou, Simurg Inn ile beraber yerelden beslenen yeni mutfağıyla sürdürülebilir gastronomiye yatırım yapıyor.

Gastronomi

İstanbul bana ilham veriyor

Shangri-La Bosphorus Istanbul, 17 Ağustos tarihine kadar ödüllü restoranı Shang Palace’ta, Shangri-La Taipei’nin Executive Şefi Liew Chin Fei’yi ağırlıyor. Liew, “İstanbul farklı kültürlerin iç içe geçtiği çok katmanlı, büyüleyici bir şehir” diyor.

Gastronomi

Lüks konaklamada yeni aşama

Göz dolduran mimarisi, üst düzey hizmet anlayışı ve zengin restoranlarıyla Belek’te açılan Regnum The Crown, lüks tatil deneyiminin çıtasını epeyce yükseltiyor.

Gastronomi

Her tabağa aynı tutkuyla yaklaşıyoruz

Türk gastronomisinin köklerinden ilham alan Amaya İstanbul, yenilenen menüsü ve konseptiyle şehre yeni bir soluk getirdi. Sunum ve lezzet dengesini çok iyi yakalayan Şef Volkan Özkur, “Her detayda aynı özen, aynı enerji var” diyor.

Gastronomi

Küçük detaylar büyük fark yaratır

Akdeniz mutfağının sofistike örneklerini sunan Topaz, Gümüşsuyu’ndaki yeni adresinde etkileyici bir gastronomi deneyimine çağırıyor. Kurucu Yücel Özalp “Biz bu işe ilk günden beri kaliteyi ön planda tutarak girdik” diyor.

Gastronomi

Gastronominin 2025 trendleri

Unilever Food Solutions(UFS), ‘Geleceğin Menü Trend Raporu 2025’i yayımladı. Sektörün öncü isimlerinin liderliğinde hazırlanan ve ‘Harekete Geçiren Lezzetler’ temalı raporda dört trend öne çıkıyor.

Gastronomi

Duygusu olan tabaklar peşindeyim

Mimari yapısı ve bütünselliği ile dikkat çeken Pantheon, Akdeniz ruhunu yansıtan yeni menüsünü sunmaya başladı. Şef Emir Kaan, “Her tabakta ferahlık ve dengeyi ön planda tutmaya çalıştık” diyor.

Söyleşi

Sanayi atıkları sanat eserine dönüşüyor

“Sanayiden Sanata” projesi; sürdürülebilir yaşama, TAİDER ile İTÜ öğrencilerinin iş birliğinde dikkat çekiyor. Proje, aile işletmelerinin üretim atıklarının sanat eserine dönüşümünü destekliyor.

Gastronomi

Lezzet ve kültürel miras enginarda buluştu

11’inci Uluslararası Urla Enginar Festivali geçen hafta, sürdürülebilirlik, tarım ve gastronomi eksenindeki etkinlikleriyle kültürel miras ve yerel kalkınma açısından ilham vericiydi.

Gastronomi

Amacımız sektöre yeni liderler yetiştirmek

BigChefs, sektörde öncü ve ilham veren marka olma misyonuyla Academy BigChefs adlı yeni bir oluşuma imza attı. CEO Altan Kosova “Ücretsiz ve istihdam garantili bir eğitim vereceğiz” diyor.

Gastronomi

1817’den bugüne uzanan lezzet öyküsü

İtalya’nın en saygın pastanelerinden COVA, İstinye Park’ta misafirlerini ağırlamaya başladı. Şef Barış Torcu, “COVA’da ürünlerin lezzeti, kalitesi ve sunumu en üst seviyeye ulaşmadan asla misafirlerin deneyimine sunulmaz” diyor.